Zelf bijbel lezen
© Vonkje
Licht
van God
laat je stralen !
Anders lezen
De bijbel staat bekend als een moeilijk boek. Dat is ook zo. Nooit zal een mens de diepte, hoogte en/of breedte van de inhoud volledig kunnen peilen. Waarom er dan wel in lezen? Bijzonder aan de bijbel is dat God zelf er door wil spreken.

Hoe dat precies werkt, is een groot mysterie. Zijn Geest raakt ons daarbij aan, waardoor wat wij lezen, betekenis krijgt voor onszelf. Een woord valt op uit te tekst. Een regeltje raakt je. Of je vindt het een stom verhaal en wordt er kregelig van. Ervaring van mensen leert, dat het juist goed is om bij je eigen reacties stil te staan. Dat helpt je verder.

De bijbel leest dus anders dan een gewoon boek. Dan wil je weten hoe het afloopt, nu lees je wat het jou voor vandaag te zeggen heeft. Al eeuwenlang bemoedigt het mensen, schenkt het wijsheid en wegwijzers om de schatten van het leven te ontdekken.
+ - ?
Elke opdracht in een TM begint met een tekst uit de bijbel. Deze is verwerkt in de opdrachtkaart (zie materialen). Het zou al mooi zijn als de tekst tieners prikkelt.
Het 'anders' lezen wordt bevorderd door in de kantlijn een reactie bij de tekstregels te geven. Een '+' betekent 'leuk' of 'spreekt aan', een '-' betekent 'stom', een '?' ' Ik snap het niet'. Dan volgt een kort gesprek over de reacties.

Het is verrassend om te horen hoe verschillend kinderen op een tekst reageren. Lees hiervoor verder bij een verslag van een TM .
PDF Bestand
© Vonkje 2007-2009 | aansprakelijkheid