Tips
© Vonkje
1. Vraag eens naar school of hobby, hoe het met ze gaat, enz. Oefen je in actief luisteren, veel open vragen stellen en alleen desgevraagd meedenken. Geef ze vertrouwen en veel ruimte bij het maken van de opdrachten. Kortom: benader ze zoals je ook zelf graag benaderd wil worden.

2. Zorg dat de ruimte er fris en aantrekkelijk uitziet. Ga op zoek naar een kleurenprinter om de opdrachtkaarten in kleur uit te printen. Ze ogen dan zoveel leuker.

3. Het resultaat van de opdracht (de 'preek') en de viering gaan vast anders dan wanneer je het allemaal zelf zou doen. Onthoud je van commentaar. Toon juist belangstelling en vraag toelichting door veel open vragen te stellen.

4. Maak zoveel mogelijk foto's van de uitgewerkte opdrachten. Dat is leuk voor de makers en leuk om later terug te zien (bijvoorbeeld aan het einde van het seizoen) of anderen te laten zien.

5. Zorg voor een goede voorbereiding, inclusief gebed. Vraag om actieve aanwezigheid van God zelf. Zorg dat een ieder weet wat hij/zij moet doen. Let bij de taakverdeling op de talenten en gaven van mensen. Maar …laat het dan gebeuren , geniet ervan en doe wat je hart je ingeeft.

6. Als er aarzelingen zijn of ontstaan, spreek ze uit naar elkaar als je als voorbereidingsteam bijeen bent. Zoek naar de achtergrond van de aarzeling en zoek met elkaar naar alternatieven.
© Vonkje 2007-2009 | aansprakelijkheid