Muziek
© Vonkje
Voorkeur voor liveband
Muziek zet een eigen stempel op de sfeer. Wij hebben voorkeur voor een liveband (bijvoorbeeld piano/keyboard, gitaar en drums). Veel mensen (ook tieners) kunnen een instrument bespelen. Probleem is meestal tijd vinden om te oefenen. Bij ons oefent de band tijdens de TM zelf, zonder drummer. Bij binnenkomst en als tieners de opdracht maken, worden alle liederen op het gemak doorgespeeld. Het geeft een ongedwongen en bijzonder leuke sfeer en tieners hebben de liederen een paar keer gehoord.
Keuze
Veel liederen zijn geschikt, mits ze op het juiste tijdstip gezongen worden. We vragen geregeld naar favorieten van de tieners zelf en stellen de volgorde vast als de tieners de opdracht maken. Vlak voor de viering zingen we de minder bekende liederen met elkaar door. We komen daarmee meteen in de sfeer van de viering.

Er is één blok 'zingen' tijdens de viering (zie Opzet viering). We beginnen met de uitbundige liederen en eindigen met meer ingetogen liederen. Hierdoor ontstaat een mooie overgang naar de voorbeden. Vijf liederen in totaal is genoeg. Tijdens de voorbeden kan de pianist op de achtergrond extra spelen (bijvoorbeeld Taizeliederen) en tijdens de zegen komt een toepasselijk lied op de achtergrond ook goed uit de verf.
Oude 'stampers' doen het nog goed
Een ieder heeft zo z'n voorkeur en dat geldt ook voor jonge tieners. 'Oude' Youth for Christ-stampers als 'His love is warmer' ' Why do you weep?' 'I'm feeding of the living bread' spreken verrassend genoeg nog aan. Ook een lied als 'I walk by faith' doet het erg goed, maar smaken verschillen natuurlijk.
© Vonkje 2007-2009 | aansprakelijkheid