Wind geeft vaart
© Vonkje
Planeren en jumpen
Leven van de wind kan niet of toch wel? Wieken van de molen krijgen door de wind een enorme vaart, een vlieger stijgt op, een windsurfer voelt dat zijn board los komt van het water en met een enorme vaart over het oppervlakte gaat scheren.

Helemaal vanzelf gaat het natuurlijk niet. Je moet weten uit welke hoek de wind waait, het materiaal, waarmee je werkt, goed kennen en weten hoe het reageert op de wind. Zo draait de surfer zijn zeil in de goede hoek om de wind optimaal te kunnen benutten. Lekker planeren over de golven. Heb je door hoe het werkt, dan kost het je zelf bijna geen kracht meer. Het gaat als 'vanzelf' en dan heb je energie over om te genieten.
Gelukkig worden
Wind staat in de bijbel voor Geest, de Geest van God. Christenen vieren met Pinksteren dat God gelovigen zijn Geest schenkt. Die leeft in ons. Zo is Hij ons nabij en innig met ons verbonden.

Verbonden met Hem gaan we stralen.
  • we worden de persoon zoals we bedoeld zijn: gelukkig
  • leren gaandeweg onze diepste gaven en talenten in onszelf en anderen kennen
  • zetten ons in om het goede in onszelf en anderen naar boven te halen
  • gaan steeds meer open en vrij om ons heen kijken
  • leren zien wat waar het op aan komt en handelen daar naar.
Zo is het Koninkrijk van God onder ons. Licht van God. Licht in mensen. Hoe het werkt, is een diep mysterie. De bijbel verhaalt hierover en daarom zoeken we de geheimen van deze schatten in deze bundeling van verhalen, spreuken en po√ęzie. Zien we schatten om ons heen? Herkennen we ze? Zien we schatten in onszelf?
© Vonkje 2007-2009 | aansprakelijkheid